Biografie

Johan Heuser is een sympathieke zanger uit de Betuwe die op 17 februari 1977 ter wereld komt in Geldermalsen. Johan is een geboren artiest wat blijkt als hij in zijn jeugdjaren al van ’s morgens tot ’s avonds bezig is met muziek. Niet vreemd dus dat hij zich bij op school georganiseerde musicals, toneelstukken en playbackshows helemaal kan uitleven.

Eenmaal op de middelbare school neemt hij in een plaatselijke studio wat nummers op. Tegelijk volgt hij zijn grote idool Corry Konings op de voet bij haar optredens. Nadat hij de succesvolle levensliedzangeres een demo stuurt volgt van Corry het advies zanglessen te gaan volgen. De eerste serieuze stappen in zijn nog prille loopbaan worden nu door Johan gezet.

De bekroning volgt in het jaar 2000 als zijn debuutsingle ‘Waar ik ga en sta’ verschijnt dat alsnel gevolgd wordt door zijn eerste album getiteld; ‘Ik ben een dromer’. Korte tijd later komt hij ineens volop in de schijnwerpers te staan als Corry & Johan het duettenalbum ‘Eindeloos’ uitbrengen en singles als ‘De zon’ en ‘Een zomer met jou’ in de hitlijsten terechtkomen.

In 2002 scoort het gelegenheidsduo een grote landelijke hit met de ‘Hup hup song’ waardoor zij regelmatig te zien zijn in televisieprogramma’s als “Live & Cooking” en “Tros Muziekfeest . Hierna wordt het tijd voor Johan om ook solo aan de weg te gaan timmeren.

In de periode die dan aanbreekt verschijnen singles als ‘De sterren van Rhodos’, ‘Hoe zou het morgen zijn’, ‘Seconden lijken uren’, ‘Bardolino’, ‘Het is een feest om hier te zijn’ en ‘Witte rozen bloeien’

In het voorjaar van 2012 brengt Johan de single ‘De Oude Muzikant (Ave Maria)’ uit dat met veel enthousiasme wordt ontvangen door publiek en media. Een mooi Eer Betoon aan Tante Leen die dit nummer in 1955 uitbracht. De bijbehorende sfeervolle videoclip is veelvuldig te zien op de themakanalen.

Deze gezellige volkse meezinger, geproduceerd door Manfred Jongenelis heeft Johan onlangs nog ten gehore gebracht in een bomvol Ahoy tijdens de “Nacht van Oranje”.

Oktober 2013 komt Johan Heuser met het super geweldige mooie nummer ” Waar Moet Ik Heen Zonder Jou “. Een cover van Corry Konings uit 1984.

Onlangs verscheen in Augustus 2013 zijn nieuwe single ” Ik Heb Mijn Hart Aan Jou Verloren “. Een vrolijke, plezierige gezellige meezinger.

Op 30 Maart 2014 hield Johan Heuser zijn Fandag in de Ster te Nieuwkuijk. Tijdens deze Fandag presenteerde Johan zijn Single ” Ik Hou Van Het leven “. Een heerlijke warme gezellige single een echt Levenslied. Deze single werd uitgereikt door zijn zoontje (7) Chamel. Een mooi en bijzonder moment.

In September 2016 verschijnt zijn single ” Ik Zou Je Zoveel Willen Zeggen “. Geschreven door René Schuurmans. Een goede vriend van Johan Heuser.

In September 2017 zit Johan 20 jaar in het vak en presenteert hij zijn jubileumsingle ” Als ik jou lach zie “. Geschreven en geproduceerd door Manfred Jongenelis.

Kortom Johan Heuser, bekend om zijn looks, enthousiasme en zijn fraaie warme sound, heeft een goeie stijgende lijn te pakken in zijn muzikale loopbaan.